Sivut

torstai 27. joulukuuta 2012

Tänä jouluna itsetehtyjen lahjojen saldo jäi aika onnettomaksi, mutta jotakin edes =)

Isäntä sai hupparin jossa kaikkien lasten jalanjäljet. Mielenkiintoinen oli tuo painaminen kolmen tenavan kanssa =) Vasemmassa reunassa oli jo muutama ylimääräinenkin jalanjälki, mutta kun tuoreeltaan kostealla pyyhki, niin hyvin lähti. Jäljet on painettu peittovalkoisella kangasvärillä, muistaakseni Emo-tekstiilivärillä. Samoilla väreillä painettiin Prinsessan jalanjälki Vaarin pitkiin kalsareihin takapuoleen, on niin kun onnenpotku =)

Kaksi paria lovikka-lapasia. Prinsessa harjasi ahkerasti lapasia pörröiseksi juuresharjalla, että kummitätiensä kädet pysyy lämpöisenä =) 
Lankana Drops Eskimo

Äiti sai Novitan Purosta tehdyn huivin. Ohjeen löysin joskus Ravelrystä, mutta en löytänyt sitä nyt äkkiseltään enää. Kudottu edestakaisin 15s ainaoikein ja 15s sileää neuletta. Pituutta reilu metri ja päät ommeltu yhteen. Kaksin kerroin menee sopivasti kaulaan.

Lisäksi ompelin kummipojalle merinovillaneuloksesta aluspaidan, mutta se jäi kuvaamatta ennen paketointia ja lahjan viemistä.

torstai 13. joulukuuta 2012

Sitten kun saan aikaiseksi jotakin ommeltua niin unohdan kuvata ennen paketoimista... =/ 
No mutta lasten kanssa on askarreltu vähän joulukoristeita. Helppo ja nopea vinkki jouluaskarteluun on hamahelmet=)


Löysin joku aika sitten vielä pimeässä hohtavia helmiä joten niistä tehtiin koristeita. Keskustassa olevat tähdet on muistaakseni Tiimarista.

 Tässä pikaisesti ohje:
1. Laita helmiä alustalle ja silitä toiselta puolelta
2. pujota naru keskellä olevaan koristeeseen ja solmi narun päät yhteen.
3. Tee solmu myös kohtaan joka menee hamahelmien läpi.
4. Paina solmu silittämättömälle puolelle hamahelmien väliin ja silitä. 

Possuarvonnan voittaja ei ole ilmoittautunut joten suoritimme Prinssin kanssa arvonnan uudelleen. Hän nosti pipostaan lapun jossa luki:

Pauliina!
Onnea voittajalle =)

lauantai 1. joulukuuta 2012

Tässä viikolla joku ilta tuo meidän juniori ei meinannut nukahtaa sitten millään! Päätin kaivaa Ompeluelämää ryhmän tissiskaavan jonka sain jo alkusyksystä ja tarttua tuumasta toimeen =) Mä tykästyin niin kovasti tuohon kaavaan että tarkoitus olis tehdä näitä lisää.


Pieniä muokkauksia kuitenkin alkuperäiseen tein. Helmaa ja hihoja hieman pidensin ja lisäsin hihoihin ja pääntiehen tuon resorin. Nyt varmaan pitäis ommella sopivan värisen leggarit kaveriksi. Kuvassa näkyy myös mun uusi hiusväri =) Ehti se väripullo jo muutaman kuukauden tuola kylppärin kaapissa odottaakkin... Ihan kiva tuli, on ainakin sävy sävyyn mekon kanssa!