Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Puutarhatöihin olisi kova hinku ja jotain pientä ulkona ollaan puuhasteltukin. Tänäänkin kokeiltiin Prinsessan kanssa mennä ulos, mutta heti saatiin vettä niskaan. Päätin siis ryhtyä ompelemaan yökkäripulaan helpotusta.

Malli oli hyvin vauhdikkaalla tuulella, loikki...

 
... ja hyppi. 
Siilikankangas ja resorit Hannan kankaasta.
Raitatrikoo kaverilta. =)
Kaavojen alkuperästä ei ole tietoa.
Molemmat on odottanut laatikossa pitkän aikaa sopivaa tarvetta. Ovat niin ihanan pehmeitä, että tähän ne sopii hyvin =)

Prinsessalle tein jo aikaisemmin parit pöksyt.
Kankaat Ammin vintiltä.

Kun tämän kankaan löysin niin tuli visio farkun näköisistä legginsseistä. Onko ne nyt sitten jegginssit. Sellaisia yritin, mutta näyttää kyllä enemmän kalsareilta... Aina ei voi voittaa...

 Siskoni oli apuna terassin öljyämisurakassa... Tai mieluummin niin päin, että minä vähäsen autoin siskoa meidän terassin öljyämisessä. Lapset halusivat myös maalata, joten heidän oma kukkalaatikkonsa sai väriä pintaan. Kuten kuvasta näkyy on Prinsessalla uusi pyöräilykypärä. Prinssin pipo on jäänyt bloggaamatta. Piti tehdä ohut pipo yksinkertaisesta trikoosta, että mahtuu hyvin pyöräilykypärän alle. Vähän näyttää olevan väärin päin päässäkin kun sauma on vinossa...

torstai 21. kesäkuuta 2012

Pallo-ompeluksien vuoro. Näitä tein jo ennen sairaalareissua, mutta kuminauhat ja resorit jäi uupumaan. Viimeviikolla ne laitoin ja tänään napsittiin kuvat. Lapsia huvitti kun kaikilla oli pallopaidat. Prinssi mietti, että isi ja vauva tarvii vielä omat. Isi ei kuitenkaan oikein tuosta pallokuosista innostunut...

Kankaat: Hanna kangas
Kaavat: Oma paitani Ottobren Bohemian, sama kun tässä.
Prinssin paitakaava piirretty vanhasta t-paidasta.
Prinsessan tunika Mekkotehtaan Orelma.
Kiva tuli trikoisenakin tuosta orelma-mekosta =)


Prinssi leikki pyöräilevää hämähäkkiä jolla on kengät. Tällä hämähäkillä onkin vain neljä jalkaa, mutta hyvin niilläkin ehtii. =) Prinssin hattu on mummun ja vaarin ulkomaantuliaisia viimekesältä. Ei se kunnolla enää edes mahdu, mutta kun se kerta pojan mielestä on "sheriffin hattu", niin päässä se täytyy olla vaikka ei kunnolla mahtuisi.

Tässä prinsessan tunika/mekko näkyy paremmin. Mummun ostamat legginsit sopii kun nenä päähän tämän kanssa. Päässä kummitädin antama hattu =) Neiti haluaisi käyttää sitä ihan koko aika!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Ennen ja jälkeen

Meillä on puuhasteltu puutarhassa. Yleensä esitellään niitä puutarhan kauneimpia kohtia. Tässä muutama kuva niistä vähemmän kauniista jotka onneksi ovat saaneet kauniimman ilmeen.
Terassin reunusta ennen...

...ja jälkeen. 
Vielä puinen sokkeli puuttuu. Tuota soraa jatketaan myös kulman taakse kunhan polttopuukasat on siirretty pois.

Koirien häkin reunustaa ennen...

...ja jälkeen. 
Samalla näkyy uudet hienot ruokakipot =) Verkossa on reikä josta koira työntää päänsä läpi. Siksi kippo on ulkopuolella. Ihan perällä näkyy muutama syreenin taimi jota istutin häkin eteen varjostamaan kunhan kasvavat. 

Siihen loppuivat ennen ja jälkeen kuvat... Nyt on vain ennen kuvia. Se kauheista kauhein...
Jaki kurkkii häkistä =) Se on se tämän kuvan kaunis.

Vielä sama kauheus eri suunnasta. Suunnitelma on jo olemassa. Eikö se niin ole, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. =) Eiköhän tästä nurkasta nähdä vielä kesän aikana myös jälkeen kuvia, kunhan tuosta sairaalareissusta täysin toipuu...

Ja loppuun vielä jotain kaunistakin =) 
Kärhö eli ihan virallisesti Clematis Königskind Blue blood kukkii terassilla.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Sairaalassa ollessani ja odotellessani kun vauva nukkui, heiluttelin virkkuukoukkua. Koukulta valmistui vauvalle tossut.

Ohje on täältä. Lankana ihanan pehmeä Drops Alpaca. Tuo ympärysmitta on hyvä, mutta puhjan pituutta olisi voinut olla enemmän. Tuo lanka on sen verran ohuempaa kun ohjeessa käytetty. Napit Aino-tädin nappivarastosta. =)


Edelleen näyttää olevan toisen tossun napit vinossa... Kerran jo purkasin ja ompelin uudelleen... =/

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

 Sairaalareissu on tehty. Voi sitä sisarusten onnea kun kuulivat saaneensa pikkuveljen! Isin kanssa tulivat veljeä ihmettelemään sairaalaa. Halia ja suukkoja ei säästelty...

Pikkuisen ensimmäiset synttärikahvit juotiin synnytyssalissa keskiviikko illalla.

Isoveli hoitaa hellästi. Oli niin ylpeä kun vauva nukahti eilen hänen syliinsä =)
"Äiti, se osaa jo ottaa sormesta kiinni! Mä opetan sitä sitte hymyilemäänki"

lauantai 2. kesäkuuta 2012

En sitten malttanut olla tilaamatta ihanaakin ihanampaa Mekkotehdas kirjaa... Se oli vielä monipuolisempi ja ihanampi kun kuvittelinkaan! Kaavat ja ohjeet selkeitä ja kuvat aivan ihania! Prinssille luin pätkiä kirjasta ja viimeksi aamulla pyysi "Lue äiti niistä kipposista ja kapposista mitä leikkiin tarvitaan"

Tietystä syystä ensimmäinen valmistunut mekko on Katariina. Turkoosi kangas serkun- ja kukkakangas mummun kätköistä. Leikkasin jo helmapalat pöllökankaasta. Mutta huomasin, että kiintiö sen suhteen on jo täynnä, joten leikkasin uudet palat kukkakankaasta.

Meidän keijukainen pääsi oikein poseeraamisen vauhtiin =)


 Tämä on hyvä tällänen isäystävällinen malli kun ei ole
väliä kuinka päin pukee päälle =)


Täytyy koittaa pestä ja laittaa kuivuriin tuo mekko jos tuo
kukkakangas sitte laskeutuis vähän paremmin.

Vielä aikapommi tikittää...
 Esittelenpä epäonnistuneen hattukokeilun... Epäonnistuneen siksi, että Prinssin kokoista yritin, mutta liian pieni tuli... Prinssi valitsi itse kankaat. Vielä ainakin hyvin kelpaa punainen pojalle. Kaava OB ilmaiskaava "tytön hattu" josta lippa luhennetty vai korvien kohtaan asti ulottuvaksi ja kavennettu saumanvarojen verran. Lipan tein muuten tällä ohjeella. Sisäosat tehty vähän niin kun tähän tyyliin, mutta ompelin kuminauhan vain päistä kiinni, eli taas sovellus monesta. Jos jollakin on lätsäntarvetta niin voi vinkata.


Lueskelin tuossa Smirgen farkkupäivitystä ja muistin, että Prinssin farkkushortsit on jäänyt bloggaamatta... Tässä siis kummitätini vanha farkkupaita uusiokäytettynä. Poika tykkää kovasti. Yökin näillä piti nukkua. =)


Ja vielä loppukevennys, istutettiin sitten eilen muutama puska =)