Sivut

maanantai 28. toukokuuta 2012

Toinen päivitys heti perään, laitetaanpa käsityöt erikseen. Tänään sain aikaiseksi päätellä kauan vain ja ainoastaan päättelyä odottaneen huivin. Sopivasti kesän kynnyksellä tällainen 100% villasta tehty huivi. 

Lankana Drops Baby Merino jota alunperin olen ostanut Prinsessaa varten, mutta tähän se päätyi. Ohje omasta päästä, mutta vinkkiä otin täältä.


Laitetaanpa vielä sivuprofiili =) viikkoja 38+3. 
Olo on kun aikapommilla.

Kuvapläjäys puutarhasta...

Porraspään kukkasia.

Lasten tekemä kukkapenkki. 
(Lihansyöjäkasvit jäi istuttamatta Prinssin suunnitelmista huolimatta 
paikallisten kukkakauppojen huonon valikoiman takia...)

Viime vuotisen kärhön ensimmäinen nuppu =)

Viime kesänä istutettu luumupuu kukkii.

Samaten kirsikka on tulossa perässä.

Tässä viime viikonlopun aikaansaannoksia, 
mansikan taimet saatiin maahan. Lajikkeina Polka ja Ria. 
Ostin molempia 10 kpl. Sopivasti, että vähän saa napsia omasta maasta.

Kukkapenkissä helmililjat ja kaunokaiset on kukkinut jo hetki. 
Pikkusydän aloittelee kukintaa tietämättömänä siitä, 
että joutuu muuttamaan muualle.
Olisiko ehdotuksia perennasta tilalle. Saisi olla matalampi lajike, 
että takana oleva kivi ei peity noin paljoa.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Viikonlopun aikana ollaan perheen kanssa nautittu ihanasta ilmasta ulkoillen, retkeillen, herkutellen ja yhdessä puuhastellen. Lauantaina kävimme hakemassa muutaman kukan ja yrtin taimen. 

Yrtit odottaa vielä kasvihuoneessa, että uskallan siirtää ne kokonaan terassille. Tuo punaruotinen kasvi on viinisuolaheinä. Päivällä oli neljä jätskinsyöjää, joten yksi tikku vielä uupuu.

Terassin pöydälle ostin kaksi pelargoniaa. Samaten yhden kasvihuoneen pöydälle. En ole koskaan ennen näitä kukkia omistanut. Saviruukut sai valkoiset maalit pintaan.

Aikaisemmin kun tilkkupaloja esittelin, oli mukana myös sinisiä tilkkuja. Prinssi on odottanut koska peitto on valmis. Hänen mielestä se on piknik peitto. Langat vielä päättelemättä ja reunat virkkaamatta, mutta jo sitä piti päästä testaamaan, kun poika huomasi, että peitto pysyy kasassa. Oltiin sitten koko perheen kanssa omalla takapihalla piknikillä =)
Prinssillä kaulassa bloggaamatta jäänyt huivi. Toinen puoli on ruskeaa joustofroteeta ja toinen turkoosia trikoota. Takana neppari. Prinsessa sai omansa punavalkoisesta marimekon pallotrikoosta.

Myöhemmin päivällä syötiin "kevyt" lounas. Grillatun kanan kanssa salaattia jossa oli itse salaatin lisäksi mozzarellaa, hunajamelonia, pekonia, auringonkukansiemeniä, sitruunamelissaa ja huippuhyvää oliiviiöljyä (Vantaalle kiitokset eteläntuliaisista).

Ihanan viikonlopun kruunasi vielä tämän päivän yllätysvieraat! =)

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Virkkuukoukku on heilunut vielä viimepäivinä. Löysin kivan lippapipon ohjeen Ravelrystä. Kaapista löytyi kerä punaista ja mustaa Novitan Kotiväki lankaa. Niistä muotoutui kesälakit lapsille. Punainen kerä meni kokonaan. Ohje on on sovellettu täältäPrinsessan lakkiin tein koristeeksi afrikkalaisen kukan.

Prinssin lakkiin pään päälle tähden johon löytyy ohje täältä.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Jokin aika sitten väläytin jo keskeneräisistä projekteista. Nyt keskeneräisyyksiä on yksi vähemmän =) Isoäidin neliöistä virkattu peitto on valmistunut. Lankana Novita Puro Metsä 8 kerää ja Takkatuli 2 kerää. Päädyissä on nirkkoreuna. Paloja on 80kpl. Kokoa peitolle kertyi 76cm x 95cm.Lapset piti kovasti peitosta. Heti aamulla kun oli viimeistelyn jälkeen kuiva niin halusivat katsoa pikkukakkosen uuden peiton alla. Ja Peppi on Prinsessan kainalossa niin kun joka aamu.


perjantai 4. toukokuuta 2012

Sisko haki viime viikonloppina koiranpennun, Hanni nimeltään. =) 
Rotu on Cane Corso. Syötävän suloinen pakkaus! "Vauvalahjaksi" pennulle ompelin takin tai oikeastaan manttelin. Hyvin kuulemma Hanni antoi manttelin olla päällä. Taisi tykätä siitä. 
Koitin tehdä kasvunvaraa edes vähäsen kun pentu kasvaa niin äkkiä. 
Vyötäröosassa on kolme paria nepparia, että mahtuisi kauemman.
Pöllökangas kaverilta, vuori vanha fleecehuivi, resori kummitädin kätköistä ja vinonauha naapurin käsityöliikkeestä ostettu.