Sivut

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kuluneella viikolla on valmistunut tuttiketjuja ja eilen pinniä ja ponnaria Mrs. Marplen avustuksella. Tarkoitus oli viedä niitä MLL:n kirppikselle myyntiin. Toisin kuitenkin kävi...


Prinssi putosi aamulla penkiltä ja löi päänsä. Päivystykseen lähdettiin kun poika alkoi oksentaa. Matkalla meinasi ihan väkisin nukahtaa. Aivotärähdyksen oireita. Aamu kului päivystyksen odotustilassa, poika nuokkui sylissä eikä jaksanut edes vastata kun jotakin kysyi. Lääkäri kävi välillä katsomassa mihinkä suuntaan vointi muuttuu. Pikkuhiljaa poika piristyi ja päästiin kotiin seuraamaan tilannetta. Nyt ilta on sujunut normaalisti leikkiessä. Onneksi pahempia oireita ei ainakaan tähän mennessä ole ilmaantunut. Myytävät tuotteet kävivat vain ajelulla ja sen vuoksi avasin uuden sivunjohon on linkki myös tuossa ylhäällä.


 KAUPPA 

Tässä vielä kuvat tuotteista mitä oli tarkoitus myydä.
keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Poikien kesäsettiä on valmistunut tuttavan lapsenlapsille koossa 98cm ja 120cm=) Toivottavasti on hyvän kokoiset! Lahkeen reorit on sen verran leveät, että voi kääntää kuten isommissa tai olla kääntämättä kuten pienemmissä. Pienempien housujen taskusta kurkistaa karhu ja isompien housujen taskussa puun päällä kököttää lintu.
Kaavat omia sovelluksia.
Kalastava karhu kangas muistaakseni Ikasyristä.
On II laatuista tuon hailakan taustavärin takia.
Ruskea trikoo ja resorit Hannan kankaasta.

Puolivalmiita kaksipuolisia essumekkoa myös valmistui tänään. Kaava sama kun tässä, mutta koko on suurempi. Taskun jätin pöllöpuolelta pois. Tässä koko noin 86-92cm.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pari juttua on valmistunut jo viimeviikolla. En vain ole ehtinyt päivittää blogia, koska olin viikonlopun hakemassa lisäoppia kynsien tekoon. Siitä lisää kynsiblogin puolella. Ihanaa siili ja sieni joustofroteeta on pyörinyt laatikossa vielä pieni pala. Se muotoutui mekoksi. =) Napit on kirpparilöytö.


Takakappaleen kasasin paloista. Todellisuudessa tuo takakappale on kyllä yhtä pitkä etukappaleen kanssa... En tiedä kuinka se noin jäi kuvaan...

Vielä muutama sovituskuva. Prinsessa oli kovin tyytyväinen. Sanoi, että "ykkää" =)


Yksi trikoopaita on ollut kauan ompelupöydällä helman kääntämistä vaille. Nyt sekin on käännetty =)

torstai 22. maaliskuuta 2012

Oliskohan teillä ideoita mitä voi puuvillakankaasta ommella. Tai yleensä joustamattomasta kankaasta. Ajattelin laittaa listaa jos joku muukin saisi ideoita. Jotakin olen jo tehnytkin, mutta ideoita trikoosta ompeluun on paljon enemmän... Itse aloitan listaa mitä mieleeni tulee. Olis kiva saada lisäystä, myös samoista jutuista mutta eri malleista mitä on mainittu. Samaten vinkkiä jos on jotakin hyviä "luottokaavoja" =)Vaatteita:
Housuja
Paitoja
Takkeja
Lierihattu/lippalakki
Tossuja
Ruokalappu
Työliivi (ompelijalle tai vaikka raksamiehelle)


Keittiöön:
Pannulappuja
Kauppakassia
Pannumyssy


Sisustukseen:
Tyynyjä
Leikkimatto
Säkkituoli
Pinnasängyn reunan suojus

Muuta mukavaa:
Neuvolakortin kansia
Mollamaija
Kannettavan suojus
Nukenvaunujen uudet päällykset

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tällä kertaa hyvin sekalaista päivitystä. Löytöjä kirpparilta ja Ammin tyköä. Tuo kori löytyi Ammin ulkorakennuksen perukoilta kuraisena ja likaisena. Nyt jo näyttää paremmalta. =) Ajattelin laittaa sen sohvan päätyyn ja sinne keskeneräisiä kutimia ja virkkauksia. Edellinen kori kun alkaa käydä ahtaaksi...

Kankaat vas. Vihreäruutuinen Anttilan alesta 3e/m, kukka ja sininen Ammin vintitä, keltaiset kirpparilta, ruutukangas on sivuverhot 2e, toinen alulakana 2e. Treffattiin lauantaina ala-aste aikaisten koulukaverien kanssa Seinäjoella ja samalla kävin kirpparilla ja ostoksilla. Kuvasta unohtui pieni pussillinen punaisia nappia mistä maksoin 1e. Lapsille löytyi myös kivasti vaatetta.Vähän myös käsitöitä. Mummu toi kankaan ja täytteet ja pyysi tejemään petin koirille. Tällaisen sitten suunnittelin. Kahdesta palasta siksi että mahtuu helpommin pyykkikoneeseen. Saa nähdä onko nuo nepparit tarpeeksi pitävät sitten käytössä.
Ompelupöydällä on useampi keskeneräinen ompelus kunhan pääsen tuon peitetikkiominaisuuden kanssa taas samalle aaltopituudelle...


Meidän Pepita-muori oli aamulla hammaskiven poistossa. Lapset oli ihmeissään miksi Peppi ei herää vaikka sille juttelee ja silittää. Prinsessa kantoi sille leluja ja peittoa päälle. Prinssi varmisteli moneen otteeseen, että heräähän Peppi ihan varmasti.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Tässä jo aikaisemmin ompelemani pussukka joka on juuri matkalla syntymäpäivälahjaksi. Nyt sen jo uskallan julkaista. Lahjan saaja sai itse valita kankaat, mutta valmiina pussukkaa ei ole vielä nähnyt. =) 

Edestä


Takaa

Meillä on ollut kaksi akvaariota, Renan 250l isompi allan olohuoneessa ja Giantin pienempi 128l on ollut työhuoneessa. Pikkualtaassa on ollut vain muutama kala jotka siirrettiin isompaan asumaan ja pikkuallas sai uusia asukkaita. Tälläkertaa sellaisia jotka eivät tarvitse vettä muuta kun juotavaksi. Etsintöjen jälkeen löytyi Apulassa olleen ilmoituksen perusteella noin vuoden vanhat gerbiilipojat.


Prinssi koitti keksiä nimiä kotimatkalla. Valkoinen sai nimekseen Peto. Sitten piti vielä keksiä toiselle nimi. Poika ehdotti, että olisiko Makarooni hyvä nimi =). Kysyttiin sitten haluaisiko hän nimekseen Ruisleipä. Ei kuulemma ollut hyvä ajatus. Kotona sitten ilmoitti, että nimet on Peto ja Pato.


Pato tutkii mitä Prinssin kädessä on.

Peto nuuhkii tarjoaisiko kukaan pähkinöitä.
Kivoja eläimiä ovat, kun eivät pure ja uskaltavat tulla kädestä syömään. Lisäksi mukava, että ovat päivällä niin paljon hereillä ja nukkuvat yöt.


Prinssi roikkuu käsi terraariossa vähän väliä kun gerbiilit ovat hereillä. Tuumi äsken: "tämä gerbiilien hoitaminen on niin raskasta, mutta ne on silti tervetulleita meidän kotiin" 

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Olin tuossa muutama viikko sitten kätilon hommissa vanhempieni luona... 
...Havannankoira sai pentuja. Tässä pentueen pojat jotka vielä etsivät 
omia uusia kotejaan.

Vielä vähän käsityöasiaa. Sain serkultani pinon kankaita jo tuossa jokin aika sitten ja kiitokseksi tein hänelle laukun joka on mitoitettu i Padille. Se sopii tuonne takimmaiseen taskuun. Takakappaleessa ja tuolla välikappaleessa tuolla laukun sisällä (olipa vaikeasti sanottu...) on vanu kankaiden välissä. Paljon olisi vielä kehiteltävää jos uuden tekisi ja ompelun jälki oli kyllä niin epäsiistiä, että mietin kyllä kaksi kertaa kehtaanko edes antaa sitä, mutta annoin kuitenki...
Tuossa läpässä on kännykkätasku. 

Prinsessa on nukkunut tähän asti pinnasängyssä, mutta pinnasänky saa uuden asukkaan. Laskettu aika on tuossa kesäkuun alkupuolella. Teimme siis nettiostoksia ja tilattiin lapsille uusi sänky täältä. Tässä kuva sängystä mikä on tulossa. Alasänkyyn tilattiin myös kaide tuohon reunaan, että neiti ei putoa. Sänky oli tarjouksessa ja hintaa sängyllä oli 259e + kaide ja patjat.

Saa nähdä kuinka sujuu nukkuminen ilman pinnasänkyä, mutta onpa tässä vielä muutama kuukausi aikaa totutella uuteen järjestelyyn.