Sivut

torstai 29. syyskuuta 2011


Julkaistaan nyt vielä tämän päivän pikaompelus, jonka tein akuuttiin yöhousupulaan. Prinssi piti housuista niin, että niitä ei saanut riisua sovituksen jälkeen enne nukkumaanmenoa ollenkaan. Turhan reilut niistä tuli vaikka leveys oli 92cm kaavasta (nyt metriset käytössä), pituutta lisäilin itse... liikaa... No täytyy mittailla jos kankaasta riittäisi vielä toisetkin hieman lyhyemmillä lahkeilla. Kangas on huuto.netistä ostettua, tuli jonkun muun kankaan kylkiäisenä ja on kauan muhinut kaapissa. Nyt ajattelin sen hyödyntää yökkäreihin kun ei muualle ole paikkaansa hakenut.


Prinssi "nukkuu"

 Lisää tossuja on valmistunut. =) Prinsessa sai omansa joihin pursotin liukuestenäppylät pohjaan. Kovasti niillä tykkää tassutella eikä pahemmin ole yrittänyt kiskoa irti.


Toiset tossut vielä toiselle Prinsessalle, tällä kertaa kokeilin trikoosta. Nämä tossut matkaavat ensiviikolla Lohjalle =) Lähdemme lasten kanssa lomailemaan, sukuloimaan ja sienestämään viikoksi. Heitän loppuun vielä aamulla otetun kuvan meidän pallerosta. Tässä muistin virkistämiseksi sama kaveri vielä noin 6kk sitten. On se vähän kasvanut...


torstai 22. syyskuuta 2011

Meinaa nämä blogipäivitykset taas jäädä jälkeen, kun kannettava on huollossa... On niin vaivalloista tulla koneelle eri huoneeseen. Ensiksi esittelen raakavedoksen kietaisumekosta jonka tein Prinsessalle. Kangas on mun mielestä ihanaa =) Löytyi kirpparilta viimetalvena. Kaava oma.

Prinsessa poseeraa.
Isoveli leikkii simpukkaa =)
 Nämä tossut ovat muhineet mielessäni jo kauan ja nyt sain aikaiseksi kokeilla. Kiitokset vain Vantaalle kaavoista! =) Ne kyllä kokivat jo hieman muutosta. Kyllä oli miettimistä ompelemisessa tuon vuorin kanssa. Tein ja purkasin ja tein ja purkasin, mutta sitkeys palkittiin ja kivat näistä tuli! Ne lähtivät lämmittämään pieniä vuoden ikäisiä varpaita =)

 Ensimmäisen kietaisumekon kaavaan en täysin ollut tyytyväinen, joten tein toisen vedoksen. Vielä on pientä muokkaamista, mutta tämä on jo parempi! =)
Kangas sama kuin tossuissa, kirpparilta sekin.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Viikonloppuna, kun hääkiireiltä ehdin käydä kurkkaamassa sähköpostia, niin minua odotti iloinen yllätys! =) Olin saanut pystin Tilkunviilaaja blogista! Iso kiitos! =)Pystin mukana oli haaste, keksiä kymmenen uutta asiaa itsestä. Ei muuta kun tuumasta toimeen! =)

1. Sain kunnian toimia viikonloppuna siskoni häissä kaasona.

2. Tykkään olla kotona, olen siis kotihiiri.

3. Inhoan siivoamista.

4. Olen huono pitämään yhteyttä ystäviin, mutta ajattelen heitä usein.

5. Haaveilen vanhasta pohjalaistalosta. Haave tuskin koskaan toteutuu, mutta ei se haaveilu mitään maksa.

6. Minulla on virallisesti kaksi kummilasta, mutta sydämessäni kolme.

7. Tykkään kulkea kesäisin paljain varpain ulkona.

Nyt täytyy oikein vielä miettiä. Tähän asti meni heittämällä...

8. Lakkaan varpaankynteni vessanpytyllä istuessani, (sillon harvoin kun ne on lakattu). =)

9. Haluaisin tehdä enemmän käsitöitä kun ehdin. (ei ehkä ole mikään yllätys)

10.Olen ollut työharjoittelussa Portugalissa.


Haluaisin jakaa tämän pystin eteenpäin:

Mrs.Marplelle Marplen elämästä blogiin (kiitos, että yllytit mut oman blogin tekoon. )

H3idille Nurinkurin blogiin

Hennalle Siran sirkus blogiin

Koolle Kaikki yhdest koo´st blogiin

Mielille Mieli blogiin

Nyt Prinssi heräsi päiväunilta... Kirjoittelen pian lisää aarteista ja ompeluksista mitä olen saanut ja tehnyt.

torstai 1. syyskuuta 2011

Lasten päikkäriaikaan aloin sitten värkkäämään vielä paitaa Prinssille, meinaa vähän olla pulaa. Kaava on sama kun tässä pienin muokkauksin. Kankaat tilkkuja, nuo turkoosit trikoot muistaakseni Ikasyriltä ja ruskea trikoo Eurokankaasta. Juuri ja juuri riitti eikä mitään väriä juurikaan jäänyt yli. Noita tereitä en ole koskaan aikaisemmin kokeillut, kiitos ohjeesta Tosimummo!!!
Tein eilen loppuun Prinsessan juhlamekon raakavedoksen ompelemalla vinonauhat paikoilleen. Onneksi tein ensin tällaisen koevedoksen, kun muutoksia kaavoihin vielä piti tehdä lähinnä pituuden ja leveyden suhteessa.

Sitten valmistui muutama kassi jotka on ollut kesken koko kesän... Nyt alkaa ompeluinspiraatio taas vähän nostaa päätään, joten nyt ne valmistui. Kangas on Ikeasta. Oikein sopivaa tällaiseen käyttöön, kun on aika paksua. 

Vielä täytyy hehkuttaa tuota taustalla olevaa kangasta (pussilakana) jonka sain "Ammilta" eli mammalta =) Pidän siitä niin kovasti enkä millään osaa päättä mihinkä sitä malttaisin käyttää! On se niin ihanaa!!! =)