Sivut

maanantai 29. elokuuta 2011

Meidän uusi keittiö alkaa olla lähes valmis! Muutama lista vielä puuttuu, pieni suiro laminaattia liesituulettimen alta, verhotanko, yläkaappien päälle tulee valolista josta valo heijastuu epäsuorasti katon kautta. (Kiitos ideasta Mrs.Marple). Keittiön pöytä odottaa hiomis- ja maalausinspiraatiota. Kuvia vanhasta keittiöstä on täällä. Kuvia saa suuremmaksi klikkaamalla.
Tykätään kokkailemisesta ja tuo nurkka on suunniteltu niin, että kaikki tarvittava olisi käden ulottuvilla. Tuolla välitilan yläreunassa kulkee alumiinilista johon saa kiinnitettyä koukkuja ym... Valo tuolta kaappien alta näyttää näissä kuvissa nyt jotenkin kummallisen keltaiselta, ei kyllä livenä ole noin keltainen.

 Vanhojen kahden altaan tilalle laitettiin yksi isompi. Toimii meidän käytössä paremmin. Tilattiin altaan mukaan myös leikkuulaita ja valutusastia jotka saa altaan päälle. Varsinkin valutusastia on ollut tosi kovalla käytöllä. 


 
Näyttää tämä nurkkaus vielä niin tyhjältä, täytyy keksiä sinne jotain nättiä=)


Tällaisia maustelaatikoita löytyy kaksi. 

 Osassa laatikoista on sisällä toinenkin laatikko.


Molemmissa pystykaapeissa on tuollaiset ulosvedettävät laatikot hyllyjen tilalla.

Jäteastia on tuossa nurkassa. Etualalla on keittiöjäte ja komposti, takana karkeajäte, lasi ja metalli.

Sekä ylä-, että alaovissa on tuollainen hento pintakuviointi joka näkyy kivasti kun sopivasta suunnasta katsoo. =) Tasot on tilattu Ylämaan Graniitti Oy:sta. Ne on graniittia sävyä antiikkipronssi.


 Laitetaan loppuun vielä pari kirppariostosta. Tällainen huippuihana kimono löytyi Seinäjoelta Ullakko kirpparilta. =)


Koko on 74 joten kovasti saisi käyttää ennen kun jää pieneksi.

Tällainen Reiman uusi syys/talvilakki löytyi tuosta oman kylän kirpparilta. Kovasti tuli Prinsessalle tarpeeseen. Hinta oli vaivaiset 0,50e!


perjantai 26. elokuuta 2011

Nyt on vihdoin molemmat osat valmiina esittelyyn. Siskoni häät ovat tulossa ja päätin kokeilla josko onnistuisin ompelemaan mekon ihan itse. Vuosi sitten en olisi vielä uskaltanut moiseen, mutta onneksi nyt uskalsin! Paranneltavaa toki tässäkin vielä olisi, mutta eiköhän tällaisella setillä yhdet häät juhlita! =)


Kaava mekkoon on taas joku sovellus monesta eri kaavasta ja sekoitin soppaan vielä vähän omaakin... Jostakin sain päähäni, että haluan tehdä tuollaiset laskokset tuohon etukappaleeseen. 









Tuon tyylisen boleron kuvan näin joskus Ravelryssä, mutta nuukana ja kielitaidottomana ihmisenä en malttanut ohjetta ostaa. Tein sitten kuvasta itse soveltaen. On se aika tyköistuva, että taitaa siirtyä kohta seuraavalle käyttäjälle! Lankana (löysin kuin löysinkin vyötteen!) Madame Tricote Germina (100% bambu). Kukkasen tein Ottobre 1/08 Rose mekossa olevan kukan ohjeella. Itse olen tyytyväinen huomioiden vähäinen ompelukokemus...

tiistai 16. elokuuta 2011

Tässä tulee oikein kuvapläjäys meiltä ulkoa =)

Tänävuonna kasvihuoneessa on kolmatta kesää kaikenlaisia herkkuja kasvamassa. Ensimmäisenä vuonna ei meinannut sisälle mahtua, laitettiin ihan liikaa kaikkea. Toisena vuonna taimien määrä puolitettiin ja edelleen oli täyttä. Pääasiassa oli chiliä. Tänävuonna meidän chilit on kokenut kovia. Lähinnä Prinsessan ansiosta... Ensimmäiset taimet hän nyppi irti ja toisista laput, joten niistä muutamista taimista mitä kasvihuoneessa on, ei ole tietoakaan mikä on tulinen ja mikä ei... Tänävuonna siis pääasiassa kurkkua ja tomaattia.

Vasemmalta näkyy ruukussa oleva tomaatti, elämänlanka, alhaalla kurpitsa, kurkkuja, perällä tomaattia joeden juurella yrttejä (ja rikkaruohoja =/) oikealla chiliä ja seinällä kiipeää vahapapuja.


Ovensuussa on vielä ruukuissa muutama kurkku ja tomaatti sekä takana munakoiso joka ei kuvassa näy.

Tässä vielä kuva pavuista, ne on kyllä hauskoja kun roikkuvat tuolta katosta.




 Löysin yhden kuvan pihasta tai oikeastaan terassista viimekesältä. Harmittaa ihan että ei tullut otettua paremmin ennen ja jälkeen kuvia. 


 Tässä sitten tänään otettu kuva. Kiveys laitettiin alkukesästä ja ruohoa istutettu kiveyksen reunaan. Tuo toinen puu/pensas on siirretty tienpäähän istutusryhmään. Yksi keskeneräisyys on tuo penkki tuohon terassin ja kiveyksen väliin. Ehdotuksia mitä siihen laittaisi???


Kuvaa hieman kauempaa, toinen keskeneräisyys on tuohon tuvan reunaan noiden kivien laitto. Pätkä vielä puuttuu tuolta sisäänkäynnin läheltä, mutta alkaa olla kivet jo kortilla... H3idi, teiltä tulisin hakemaan jos asuisitte vähän lähempänä. varmaan meillekki asti muutama liikenisi... =)


Sitten siirrytään vielä kauemmaksi, loppupiha on saanut asfaltin. Ja taas keskeneräisyyksiä... Nuo asfaltin reunat pitää siistiä ja istuttaa nurmikkoa kaistale tuohon reunaan niin tulee hyvä. Lapset on tykänny tosi paljo asfaltista. Pyörät on ollut kovassa käytössä ja liidut on kulutettu loppuun! =)

Vieläkö jaksatte lukea ja katsella kuvia... Matka jatkuu, käännetään katse oikealle edellisestä kuvasta.

Sinne on ilmestynyt tällainen istutusalue. Vielä on mun makuuni sekava. Olen laittanut sinne kaikenlaisia taimia, yksi sitä ja toinen tätä, mitä olen saanut ja ostellut kesän mittaan. Ajatuksena oli karsia pois sitten sellaisia mitkä eivät menesty. Aurinko kun paistaa tähän koko päivän... Männyn alta jo revin pois jotakin perennaa joka meinasi vallata turhan nopeasti turhan paljon tilaa...


Sama alue toisesta suunnasta.

Alueen keskellä heinäseipäitä pitkin kiipeää muutama kärhö.


Tuvan taakse on istutettu hedelmäpuita, kirsikka, omena x 2, päärynä x 2 ja luumu. Keskeneräisyys tämäkin, muutamasta puuttuu vielä tukikepit ja hakkeet juurelta.

Tässä Prinssin istuttamia auringonkukkia, kyllä niitä on pitänyt ihmetellä kun ovat noin isoja! =)


Hiekkalaatikko on myös yksi tämän kesän valmistuneista projekteista. Viikonloppuna se sai hiekat täytteeksi ja kyllä siellä on leikitty! 


Kiitos kärsivällisyydestä jos jaksoit tänne asti =)

perjantai 5. elokuuta 2011

Blogissa on eletty kesä hiljaiseloa, mutta toimettomana ei toki olla oltu... =)
Päin vastoin, monta projektia on kesän aikana aloitettu. Keskeneräisten töiden lista siis vain kasvaa... Taidanpa avata uuden sivun ihan vain pitääkseni listaa keskeneräisyyksistä ja "pitäis tehdä" jutuista. Samalla kun ne on kaikkien luettavissa niin patistan itseäni näin julkisesti. Tässä muutama alkukesästä otettu kuva. Koitan ottaa itseäni niskasta kiinni ja kuvata ensiviikolla uudempia kuvia.


Tässä keväällä ostamani kärhön ensimmäinen kukka.

Istutin elämänlankaa kasvihuoneeseen 
amppeleihin paremman paikan puutteessa.

Tässä kukka vielä lähempää. =)