Sivut

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Heitetääs vielä muutama kuva valmistuneista töistä ennen kun meidän tietokone lähtee huoltoon. Tässä ihan perus neliöpipo jossa vuori trikoota ja päällinen velouria, sopiva pala jäi yli tytön takin vuorikangasta. Tässä vain kankaat toisin päin. Huomasin tuossa että tuo trikoo oli Nanson kun eksyin Metsolan nettikauppaan ja sielä oli sama kuvio mutta eri väri (pinkillä pohjalla valkoiset kuviot). Mä löysin sen läheisestä kangaskaupasta palalaatikosta. Tämä pipo menee eräälle pienelle tyttöselle keneltä saimme pieneksi jääneitä kenkiä meidän Prinsessalle.

Prinssi sai oman piponsa, joka sopii hyvin vihreän välikausihaalarin väreihin. Kankaat jämiä aikaisemmista ompeluksista. Päällikangas Metsolan joustofroteeta ja vuorina ruskea trikoo. Tässä vähä koitin muotoilla tuota alareunaa, mutta kun malli ei suostunut laittaa pipoa päähänsä niin ei sovituskuvia nyt ole.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Meillä on ollut juhlahumua viikonloppuna kun Prinsessa täytti vuoden. Harmittavasti Prinssille nousi perjantai-illalla kuume, joten lauantaina kävi vain lasten serkut ja tänään mummu ja vaari. Ensiviikolla tulee vielä muutama vieras kunhan lapsi paranee. Aamut ja päivät on sujunut hyvin eikä lämpöäkään ole ollut, mutta illalla sitten se taas tänäänkin nousi.

Joka tapauksessa kakkua syötiin ja muutenkin herkuteltiin. Nuo kakkujen tekemiset ei oikein ole mun juttu, mutta halusin kuitenkin yrittää itse mieluummin kun ostaa kakun. Tein sen gluteenittomana, että kaikki voi syödä samaa. Mun mielestä teki kivan säväyksen tuo sitruunarahka minkä sekoitin kerman joukkoon.

Lahjoja kovasti revittiin auki Jakin avustuksella =) Pentu saapui aamulla ja on nyt saanut tutustua uuteen kotiinsa. Huomasin vasta näistä kuvista, että lahjoissa oli joulupaperia, mutta hyvinhän tuokin asian ajaa!=)

Kortit on ollut tänä synttärinä kova juttu! =) Niitä on pitänyt tutkia moneen kertaan ja tänäänkin se oli kovin mieluisa.

Lahjapaketista paljastui tytön ensimmäinen nukke ja mummun kutoma villainen takki. Tosi suloinen varsinkin sitten kun neiti lähtee kävelemään. (Ensiaskeleet jo on ottanut.) Sopivasti oli hihoissa mittaa, että mahtuu vielä syksylläkin. =)

torstai 24. maaliskuuta 2011

Sairastuvasta päivää! Prinsessa on ollut meillä räkätaudin kourissa ja kuumeessa. On se niin ikävää kun pieni on kipeänä kun ei osaa sanoa mikä on eikä osaa edes vielä niistää... Nyt ollaan jo onneksi kaksi yötä nukuttu vähän pidemmissä kun 45min pätkissä ja tuntuu, että suunta on oikea vaikka nenä vielä vuotaakin.


Ennen tuota tautia ommellut jutut on kuitenki jäänyt päivittämättä... Lastenhuoneisiin  ja meidän makkariin on ollut nyt kiva suunnitella vähän uutta ilmettä kun niissä huoneissa ollaan maalattu. Ideoita olis vielä toteuttamista vailla, mutta kun tuo aika on rajallista. Verhoja nyt kuitenkin olen ehtinyt surautella. 


Aloitetaas täältä kalleimmasta päästä.... Prinssin huoneeseen kangas löytyi veljekset keskiseltä 5,90e/m. Tykkää kovasti itse. =) Kun uudet verhot oli ripustettu seisoi sohvalla joka on ikkunan edessä ja luetteli siskolleen " tuossa on lammas, se sanoo mää. Tuossa on lemmu, se sanoo ammuu. Tuossa on possu, se sano röh röh." Prinsessa istu lattialla ja määki. =)


Prinsessan verhoihin kangas on Ikeasta 4,95e/m. Kiitokset serkkutytölle kankaan tuomisesta! =) Ajatuksena oli ensin tehdä seinätaulu tuosta kankaasta, mutta tuo kuvio on sen verran iso että ei oikein ollut sopiva tuon puolipaneelin kanssa. Vähän hassut noista tuli kun yleensä paneeliverhot on alas asti, mutta kun tämä neiti tykkää kurkkia verhon takaa niin ajattelin että parempi näin. Tykkään kyllä kovasti tuosta kankaasta.


Sitten vielä meidän makkarin verhot, en kyllä vielä jokin aika sitten olisi uskonut ostavani tuollaista kangasta ja vielä pitäväni siitä... Kohta meillä on varmaan ne ruusuverhot ;) Kangas löytyi Halpa Hallista 2e/m. Sielä oli kaikki jäljellä olevat kankaat tuon 2e. Ostin kangasta myös kahteen pöytäliinaan (ommeltuna kaapissa, hyvä mä) ja  päiväpeittoon, mutta saa nähdä mitä siitä keksin kun olin tyhmä ottanut sitä vähän nuukasti...


Tuosta Prinsessan verhokankaasta jäi vähän yli, niin tein vielä pari kassia, kauppakassin ja vähä isomman reissukassin. Reissukassiin otin mallia vanhasta hyväksi todetusta kassista. Päädyissä on nepparit millä sitä saa vähän pienemmäksi jos on tarve. Kyllä mä kassit silitinkin kun valmiiksi sain, mutta ei siitä paljon hyötyä ollut kun kaapista kaivoin kuvattavaksi...
maanantai 21. maaliskuuta 2011

Help!

Nyt kyllä mun täytyy tunnustaa tyhmyyteni... Olen tässä ihmetelly kun blogeihin joissa olen lukijana on tullut uusia juttuja ja päivityksiä, mutta vain osa näkyy tässä blogissa tuola blogiluettelossa. Mun hallintapaneelissa näkyy paljon päivityksiä mitä ei täällä näy ollenkaa. Voisko joku viisaampi valaista missä vika... 
Huomasin saman myös toisin päin. Te ketkä ootte lukijana, niin vain osalla näkyy mun päivitykset teidän blogiluettelossa. Ehkä mulla on vain jotain asetuksia päin mäntyä, mutta olis se kiva tietää missä vika vai onko vikaa.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Äänestys on päättynyt ja tiukaksi kisa meni! Jaki siis muuttaa meille 27.3 =) 
Kiitos äänestäneille!

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Niin monessa blogissa on näkynyt niin ihania takeja ja aina olen ajatellut että voi kun itsekkin osaisi. Jokin aika sitten kuitenkin löysin kuvalliset ja selkeät ohjeet tuolta Tikbumsa blogista ja Sanin ohjeiden ansiosta uskalsin itsekkin yrittää. Ei se niin vaikeaa ollutkaan. =) Kaavat taas omia sovelluksia, Prinssin takki Ottobre 4/09 lehdestä ja Prinsessan Suuri Käsityö olisko olli 10/2007 (tarkistan vielä huomenna). Leijonakangas TiriTomista, ja Prinsessan takin trikoo naapurikaupungin kangaskaupasta. Prinssin takissa vuorina fleece ja prnsessalla velouri. Pahoittelen tummia kuvia... Käyttäjä ja kone ei tänään ollut samalla aaltopituudella.
Leijonia tulossa...

...ja menossa.


perjantai 11. maaliskuuta 2011

Ompelukone on hurissut ahkerasti viimepäivinä, eilen valmistui Prinssille kirahvihousut. Kaava toisista housuista piirretty, kangas Eurokankaasta jotain paksua trikoota. Lahkeet on vähä turhan pitkät vielä, mutta ei onneksi mene jalan alle kuminauhan ansiosta. Kuva olis myös voinu olla ylempänä, mutta kai se siitä sitten paremmin näkyy kun housut on oikeamman kokoiset.
Prinssi tykkäs kyllä kovasti. Päivällä kun satua luettiin hän ensin tutki kirahvia " sillä on tosi pitkä kaula, sillä on häntä loka heiluu, sillä on lalat, sillä on sammet, sillä on silmät, se on ihana, nyt se on hiijjaa, nyt voit aloittaa." 

Posti toi tänään tällaisen kapistuksen tuolta Kotimäen Puodista, sekä kolmea eri väriä Kam-nepparia. En ennemmin ole tilannut mitään tuolta puodista, mutta voin lämpimästi suositella. Palvelu oli hyvää ja toimitus nopea! =) Vähän on vielä kesken ompelukset johon noita nepparia tarvitsen, mutta palaan pikaisesti asiaan! =)

torstai 10. maaliskuuta 2011

Tässä kuva tulevasta pallerosta. =)


Tässä Prinsessalle ompelemani lakki, nyt ei ole painavia saumoja takaraivolla jotka päikkäreitä häiritsisi. Kaava on oma sovellus tuosta neliöpiposta. Vuorina Nanson trikoota ja päällikangas jotain ihanan pehmoista pörrökangasta jota löysin veljekset keskisen kangasosastolta. Vähä vielä sitä jäi yli, täytyy varmaan ommella lisää pipoja, kun tuo malli on noin kiva! =)

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Ennen ja jälkeen

Laitetaas ihan eri päivitys kun on ihan eri aihe. Mainitsin jo aikaisemmin pienestä rempasta, olkkariin tehtiin väliseinä ja saatiin meille uusi makkari ja makkarista Prinsessalle oma huone. Prinsessan huone maalattiin. Tässä kuvat ennen ja jälkeen:Ja kun tuo akvaario nyt sattuu tuossa kuvassa olemaan niin laitetaas muutama kuva sieltäkin.
Petokotilo
Sinileukakirjoahven poikanen katsoo uskaltaako
mennä monnin kanssa samaan luolaan.
Sinileukakirjoahven poikasia
Avainkirjoahven herra "Pete" 

Pönnö ym...

Heitänpäs tässä muutaman kuvan teille, slipari ja Pönnö on ollut valmiina jo hetki, mutta kuvaus on jäänyt, koska sliparin unohdin mummun ja vaarin luokse kun oltiin jokin aika sitten kyläilemässä ja Pönnö on ollut niin kovassa käytössä, että Prinssi ei ole katsettaan ja näppejään siitä irti päästänyt. Nyt nukahti päikkäreille ilman Pönnöä ja piti heti käyttää tilaisuus hyväksi! =)


Slipari on tehty Novitan Isoveli langasta Green Day ohjeesta muokaten. En vieläkään pidä lankojen päättelystä, mutta tuntui helpolta urakalta tämän jälkeen... Kiva oli tehdä kun tuli niin nopeasti isosta langasta valmista.Pönnö on ensimmäinen Prinssin kanssa yhdessä tehty ompelus. Hän sai valita kankaat ja laittaa nuo irtopalat mielestään oikeille paikoille. Vahingossa meni noin hyvin nuo silmät ja nokka. =) Vatsa on vähä vino, mutta ei se menoa haittaa! Sitten ommeltiin yhdessä Prinssi sylissä istuen niin kauan kun jaksoi olla paikoillaan. Täyttäminen tapahtui hitaasti mutta tarkasti. Siinä menikin sitten muutama ilta. Lopuksi vielä kangastussiostoksille naapurin käsityöliikkeeseen ja Pönnö sai myös silmät. Kyllä se on ollut rakas... Tuumi vain joku ilta nukkumaan mennessä että ei se voi lentää kun sillä ei ole siipiä. 


Alkuviikosta käytin hyväksi mummun lomaa ja olin lasten kanssa siellä, minä ompelin ja lapset touhusivat mummolan leluilla. Oli kiva ommella kun oli lapsenvahtia. =) Pari aikaansaannosta tuli valmiiksi asti.


Kirpparilta jokin aika sitten ostin Prinssille lohikäärmelakin joka on ollut kovasti tykätty, mutta alkoi olla jo niin pieni että täytyi tehdä uusi hieman isompi. Kaavan otin vanhasta lakista. Kankaina fleece, joustofrotee ja trikoo.

Sitten ensimmäinen oikein kunnon applikointikokeilu. Tämä sujui jo paremmin ja oli hauskaa, mutta on se aika työläs tekniikka... Tai sitten on aloittelijan hitautta. Tuntuu, että kuvan kanssa tuhratessa meni vaikka kuinka kauan... Samoin noiden pääntie ja hiharesorien kanssa. Epäsiistin näköinen on tuo sisäpuoli, kun en jaksanut vaihtaa alalankaa ja resorit olis voinut olla vähän tiukemmalla. Joka tapauksessa kuvaan olen tyytyväinen. =)

torstai 3. maaliskuuta 2011

Uusi asukas

Meidän perheeseen on tulossa uusi asukas, nelijalkainen. Lapinkoirapoika muuttaa meille huhtikuun alussa Vanilla´s Honey kennelistä. Koska pennulle en vielä kotinimeä ole päättänyt, olis tosi kiva jos klikkaisit oman nimisuosikin tuosta oikealta. Kiittää ja kumartaa! =)
Äänestysaikaa on 17.3.2011 asti.