Sivut

maanantai 24. tammikuuta 2011

Pussukkaa ja paitaa

Tilailin joku aika sitten kankaita TiriTomista ja tällaista valmista niistä tuli! Näitä pussukoita on kyllä niin kiva vääntää! En tiedä mihinkä mä vielä näiden kans joudun... Näistä nuo siilikuvioiset on jo löytäneet kotinsa.


 Prinssi oli yökylässä ja siitä sain idean tehdä vielä sen kokoinen ja mallinen pussukka, että lapsen hammasharja ja tahna mahtuu. Näissä on vuorikankaana jotain kosteuden pitävää kangasta jota aikoinaan ostin kestoliivinsuojiin. Kyllä Prinssi tykkäs! Toisellekkin pussukalle on jo koti tiedossa. =)
 Metsolan kangaskaupan sivuille eksyminen tietää aina rahanmenoa... mutta tulipa myös valmista. Saumurin käyttöä tässä opetellaan... varsinkin sen peitetikin siististi ompelua...

perjantai 14. tammikuuta 2011

Vähä meinaa jäädä tämä päivittäminen jälkeen töiden valmistumisesta, mutta koitetaan vähä kiriä... =) Sijoituskoirallemme Siralle tein tulevia tokokisoja varten pannan pikalukolla ja tuollaisen lilan taluttimen mitä on tuossa pannassakin. Postipoika lähtee tänään kuljettamaan niitä kohti Poria. Harmittavasti tuo liima imeytyi läpi tuohon nimen kohdalle... =(

Prinssi sai paidan, ensimmäinen raglan mallinen paita jonka tein, ensimmäisen kerran laitoin tuollaiset ohuet resorikaitaleet kaksoisneulan avulla hihansuihin ja kaula-aukkoon. Kovasti oli tykätty! =) Kaavat oli Ottobre 6/09 lehdestä Night Owl yökkäristä. Kaivurikangas TiRiTomilta, hihakangas Myllymuksuilta ja resorit Metsolasta.

Oli niin kiva ompelus ja kun kankaitakin jäi niin tein toisen samanlaisen kummipojalle. Tarkoitus oli laittaa synttärilahjaksi huhtikuussa, mutta rupesin epäilemään kokoa niin postipoika lähtee viemään sitä jo tänään kohti Vilppulaa. Onhan tuo velouri aika paksua kesää vasten, että siinäkin mielessä saa jo nyt talviaikaan käyttöön.


Prinsessa sai mummulta alpakkaneuleen. On kyllä niin ihana ja tosi hyvän mallinen... Isäntäkin kehui vaikka ei yleensä vaatteisiin kiinnitä huomiota, tai ainakaan ääneen sano. Prinssi on saanut aikanaan samanlaisen, mutta värit oli eri. Ohje on Dropsin sivuilta, mutta linkkiä en nyt saa lisättyä, kun sivut ei justiin nyt toimi... Lanka Drops Alpaca.

Ai niin... kerron nyt vielä että päädyin/päädyttiin Husqvarnaan. Ostettiin saumuri äitin kans yhdes. Saa sitte käyttää kumpi tarvii. Keskiviikkona tein tilauksen Ompelukonekeskus Koivuun ja torstaiaamulla postinkantaja koputteli oven takana iso laatikko sylissä. Todella nopea toimitus! Eilen vähä opettelin langoittamista ja hurautin Prinssille paidan, mutta resorit vielä puuttuu. Palataan siihen myöhemmin...

tiistai 11. tammikuuta 2011

Pussukkaa pukkaa...

Pussukoita taas on ommellu. Olis kuvaamattakin vielä kolme, mutta nämä nyt tälläkertaa. 

 Tämän kangas on vilahtanut jo aikaisemminkin, se on tuolta Ammin vintin kätköistä löytynyttä. Vuorikangas on kosteussulullinen ja tarkioitus olis shampoo ym. pulloja reissuilla tuossa kuljettaa.  Applikointia opettelin, mutta aika hankalalta se tuntuu. Ei kukaan satu tietää mistä niitä muovisia läpinäkyviä paininjalkoja sais ostaa? Ja helpottaako se yhtää tuota hommaa?

Ruskea kangas on kirpparilöytö jonka tein tuossa joulun alla. Toinen pussukka jo siitä kankaasta. Piti opetella vetoketjun ompelua noin kaarevasti.

Mä poden täälä saumurikuumetta... En tiedä olisko siihen jotain muita hoitokeinoja kun saumuri... Puntarissa on Janome, Bernina ja Husqvarna. Janomea meen kattomaan torstaina, Bernina olis hyvä peruskone ja Husqvarnas olis myös peitetikki, mutta se pitäis kyllä nähdä livenä kuinka hankala on vaihtaa tavalliseen ompeleeseen... Voi kun tämä kuume vain menis hiljaa ohi...

maanantai 3. tammikuuta 2011

Keskeneräisestä valmista osa 3.

Seuraava ja näillä näkymin viimeinen keskeneräisyys on saatettu valmiiksi. Paita prinssille, lankana Drops Classic Alpaca. Ohje on Dropsin, mutta se oli tarkoitettu tuolle ohuemmalle Alpaca langalle, joten sitä hieman piti muokata. Ihan kiva siitä tuli, mutta on vielä aika reilu. Kun aloitin tekemään tätä joskus varmaan 2v sitten niin aloitin isoa kokoa, että ehdin saada valmiiksi ennen kun poika kasvaa ohi. Nyt kyllä oon vahvasti sitä mieltä että toista raitapaitaa en enää tee. Oli tuolla päättelykeijulla sen verran kova urakka...


Tässä vielä kuva yhdestä valmiista pussukasta, jonka tein tilauksesta kaverille. Toivottavasti hän siitä tykkää kunhan ehtii perille asti.