Sivut

tiistai 16. elokuuta 2011

Tässä tulee oikein kuvapläjäys meiltä ulkoa =)

Tänävuonna kasvihuoneessa on kolmatta kesää kaikenlaisia herkkuja kasvamassa. Ensimmäisenä vuonna ei meinannut sisälle mahtua, laitettiin ihan liikaa kaikkea. Toisena vuonna taimien määrä puolitettiin ja edelleen oli täyttä. Pääasiassa oli chiliä. Tänävuonna meidän chilit on kokenut kovia. Lähinnä Prinsessan ansiosta... Ensimmäiset taimet hän nyppi irti ja toisista laput, joten niistä muutamista taimista mitä kasvihuoneessa on, ei ole tietoakaan mikä on tulinen ja mikä ei... Tänävuonna siis pääasiassa kurkkua ja tomaattia.

Vasemmalta näkyy ruukussa oleva tomaatti, elämänlanka, alhaalla kurpitsa, kurkkuja, perällä tomaattia joeden juurella yrttejä (ja rikkaruohoja =/) oikealla chiliä ja seinällä kiipeää vahapapuja.


Ovensuussa on vielä ruukuissa muutama kurkku ja tomaatti sekä takana munakoiso joka ei kuvassa näy.

Tässä vielä kuva pavuista, ne on kyllä hauskoja kun roikkuvat tuolta katosta.
 Löysin yhden kuvan pihasta tai oikeastaan terassista viimekesältä. Harmittaa ihan että ei tullut otettua paremmin ennen ja jälkeen kuvia. 


 Tässä sitten tänään otettu kuva. Kiveys laitettiin alkukesästä ja ruohoa istutettu kiveyksen reunaan. Tuo toinen puu/pensas on siirretty tienpäähän istutusryhmään. Yksi keskeneräisyys on tuo penkki tuohon terassin ja kiveyksen väliin. Ehdotuksia mitä siihen laittaisi???


Kuvaa hieman kauempaa, toinen keskeneräisyys on tuohon tuvan reunaan noiden kivien laitto. Pätkä vielä puuttuu tuolta sisäänkäynnin läheltä, mutta alkaa olla kivet jo kortilla... H3idi, teiltä tulisin hakemaan jos asuisitte vähän lähempänä. varmaan meillekki asti muutama liikenisi... =)


Sitten siirrytään vielä kauemmaksi, loppupiha on saanut asfaltin. Ja taas keskeneräisyyksiä... Nuo asfaltin reunat pitää siistiä ja istuttaa nurmikkoa kaistale tuohon reunaan niin tulee hyvä. Lapset on tykänny tosi paljo asfaltista. Pyörät on ollut kovassa käytössä ja liidut on kulutettu loppuun! =)

Vieläkö jaksatte lukea ja katsella kuvia... Matka jatkuu, käännetään katse oikealle edellisestä kuvasta.

Sinne on ilmestynyt tällainen istutusalue. Vielä on mun makuuni sekava. Olen laittanut sinne kaikenlaisia taimia, yksi sitä ja toinen tätä, mitä olen saanut ja ostellut kesän mittaan. Ajatuksena oli karsia pois sitten sellaisia mitkä eivät menesty. Aurinko kun paistaa tähän koko päivän... Männyn alta jo revin pois jotakin perennaa joka meinasi vallata turhan nopeasti turhan paljon tilaa...


Sama alue toisesta suunnasta.

Alueen keskellä heinäseipäitä pitkin kiipeää muutama kärhö.


Tuvan taakse on istutettu hedelmäpuita, kirsikka, omena x 2, päärynä x 2 ja luumu. Keskeneräisyys tämäkin, muutamasta puuttuu vielä tukikepit ja hakkeet juurelta.

Tässä Prinssin istuttamia auringonkukkia, kyllä niitä on pitänyt ihmetellä kun ovat noin isoja! =)


Hiekkalaatikko on myös yksi tämän kesän valmistuneista projekteista. Viikonloppuna se sai hiekat täytteeksi ja kyllä siellä on leikitty! 


Kiitos kärsivällisyydestä jos jaksoit tänne asti =)

4 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Nyt pitää tulla testaamaan hiekkalaatikkoa joku päivä!

Mitä ne teidän päärynäpuut maksoi?

Kati kirjoitti...

Joo, tulkaa vain! =) Täytyy siksi varata myös liituja niin aika kuluu kivasti!

Hinnaston mukaan ne oli muistaakseni 30e, mutta täysikokoisia ei ollu jäljellä, joten nuo on vähä pienempiä niin maksettiin niistä 20e.

Anonyymi kirjoitti...

kivoja kuvia keittiöstä ja pihalta! kuinka voi saada noin paljon aikaan YHDEN kesän aikana... kohta päästään näkemään ihan paikan päällä. mut hei, teillä on jo luumua, tuodaanko lisää? entä jotain muuta meidän pihasta? Heidi

Kati kirjoitti...

Kiitos! =) Innolla jo odotan teidän vierailua! =)
Mun täytyy oikein miettiä mitä kaikkea teiltä löytyy, soittelen sulle! =)