Sivut

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Pönnö ym...

Heitänpäs tässä muutaman kuvan teille, slipari ja Pönnö on ollut valmiina jo hetki, mutta kuvaus on jäänyt, koska sliparin unohdin mummun ja vaarin luokse kun oltiin jokin aika sitten kyläilemässä ja Pönnö on ollut niin kovassa käytössä, että Prinssi ei ole katsettaan ja näppejään siitä irti päästänyt. Nyt nukahti päikkäreille ilman Pönnöä ja piti heti käyttää tilaisuus hyväksi! =)


Slipari on tehty Novitan Isoveli langasta Green Day ohjeesta muokaten. En vieläkään pidä lankojen päättelystä, mutta tuntui helpolta urakalta tämän jälkeen... Kiva oli tehdä kun tuli niin nopeasti isosta langasta valmista.Pönnö on ensimmäinen Prinssin kanssa yhdessä tehty ompelus. Hän sai valita kankaat ja laittaa nuo irtopalat mielestään oikeille paikoille. Vahingossa meni noin hyvin nuo silmät ja nokka. =) Vatsa on vähä vino, mutta ei se menoa haittaa! Sitten ommeltiin yhdessä Prinssi sylissä istuen niin kauan kun jaksoi olla paikoillaan. Täyttäminen tapahtui hitaasti mutta tarkasti. Siinä menikin sitten muutama ilta. Lopuksi vielä kangastussiostoksille naapurin käsityöliikkeeseen ja Pönnö sai myös silmät. Kyllä se on ollut rakas... Tuumi vain joku ilta nukkumaan mennessä että ei se voi lentää kun sillä ei ole siipiä. 


Alkuviikosta käytin hyväksi mummun lomaa ja olin lasten kanssa siellä, minä ompelin ja lapset touhusivat mummolan leluilla. Oli kiva ommella kun oli lapsenvahtia. =) Pari aikaansaannosta tuli valmiiksi asti.


Kirpparilta jokin aika sitten ostin Prinssille lohikäärmelakin joka on ollut kovasti tykätty, mutta alkoi olla jo niin pieni että täytyi tehdä uusi hieman isompi. Kaavan otin vanhasta lakista. Kankaina fleece, joustofrotee ja trikoo.

Sitten ensimmäinen oikein kunnon applikointikokeilu. Tämä sujui jo paremmin ja oli hauskaa, mutta on se aika työläs tekniikka... Tai sitten on aloittelijan hitautta. Tuntuu, että kuvan kanssa tuhratessa meni vaikka kuinka kauan... Samoin noiden pääntie ja hiharesorien kanssa. Epäsiistin näköinen on tuo sisäpuoli, kun en jaksanut vaihtaa alalankaa ja resorit olis voinut olla vähän tiukemmalla. Joka tapauksessa kuvaan olen tyytyväinen. =)

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aivan mielettömän ihana applikaatio!! Ja kyllä se vaan hidasta työtä on kokeneemmallakin, kärsivällisyyttä se vaatii aina.. ja koska mulla ei sitä kehuttavasti ole, tulee harvoin applikoituakaan mitään isompaa. Niin ihania kuin nuo kuvat olisivatkin!!

Kati kirjoitti...

Kiitos! =)
Saas nähdä kuinka monen kuvan verran mulla on kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta kyllä täytyy vielä jotain kokeilla. Saa nähdä kuinka kovasti tuo vihreä osa tuosta nyppyyntyy kun on fleeceä. Ei ollu sopivan vihreää muuta kangasta.

H3idi kirjoitti...

Hienosti tehty applikaatio! Ja hieno on myös lohikäärmelakki. Samanlaista olen suunnitellut meidän kuopukselle, mutta mun suunnitelmat ja toteutus ei tahdo kohdata, vaikka kankaat odottaa valmiina...

Hauska idea ommella yhdessä lapsen kanssa!
Mun hermot ei vain kestä tuota ideaa, vaikka koululaisen kanssa olisikin helppoa. Poikien kanssa en edes harkitsisi ;D

Kati kirjoitti...

H3idi: Mulla on kans vaikka kuinka paljon mieles että täytyis kokeilla tehdä, mutta mutta... se aika kun on rajallista... Ei tuo meidän poika kauaa jaksa, mutta hetki tykkää istua sylissä ja pitää kankaan reunasta kiinni. Tuossa täyttämisessä se kyllä oli yllättävän kärsivällinen. =)