Sivut

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Keskeneräisestä valmista osa 2.

Nyt on vuorossa seuraava keskeneräisyys. Nämä tyynynpäälliset ovat menossa siskoni ruskealle sohvalle. Näistä on puuttunu napit jotka vihdoin sain ommeltua. Ohjeeseen suuntaa on otettu Novitan talvi 2009 lehdestä jonka sain joululahjaksi vuosi sitten. Langasta ei ole mitään tietoa, mutta iloinen olen että tuokin lanka paikkansa haki!


Laitetaanpas samaan syssyyn kuvia edellisviikonlopun ompeluksista. Tein säilytyspussin Prinssin yövaippoja varten vessaan. Marimekon kankaanpala on pyörinyt kauan kaapeissa ja nyt se paikkansa haki. Vielä sitä jäi pieni suiro, idea olis jo mutta saa nähdä koska iskee inspiraatio. 


Kylppäristä on puuttunu kauan jo verho ja nyt kun ystävämme teki sinne nuo kaapit niin tuo ruskea Marimekkokangas pääsi verhoksi. Altaan alakaapin ovet vielä pitäis vaihtaa. Huomatkaa myös tuo penkki jonka toinen ystävämme teki meille! On se ihana kun on ystäviä! =)

tiistai 28. joulukuuta 2010

Keskeneräisestä valmista osa 1.

Viikonloppuna ja eilen oon ottanu itseäni niskasta kiinni ja tehny loppuun muutaman keskeneräisen työn. Tässä niistä ensimmäinen. Lankana 7-veljestä, Ohjeeseen otin mallia täältä. Helmasta jätin palmikot pois. Lisäksi muokkasin tuota yläosaa hieman poikamaisemmaksi. Ihan oon tyytyväinen lopputulokseen, mutta ei olisi haitannu vaikka olis ollu vähä suurempi. Näissä kuvissa alla on vähä turhan suuri paita, niin nuo hihansuut näyttää kyllä todellisuutta pienemmältä.Isännän kummityttö oli yökylässä ja hänen kanssaan eilen askarreltiin. Päällystettiin tikkuaskia. Hän lupasi antaa niitä lahjaksi. =) Isommat askit on hänen töitään. On kyllä niin taitava tyttö! Prinssi halus myös osallistua ja hän liimaili nuota hahmoja ja rusetin noihin pienempiin askeihin. Hän liimasi myös tuon leppäkertun rikki meneeseen jääkaappimagneettiin. Siitä tuli kuin uusi! =)


sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joululahjapläjäys!

Nyt kun kaikki ovat lahjansa aukaisseet niin on itsetehtyjen joululahjojen julkaisun aika...
Aloitetaan koiramaisuuksista. Siskoni koiralle tein tuon tähtipannan. Siihen mukaan tein mustan hihnan. Kuvan ottamisen jälkeen lisäsin vielä heijastimen tuonne mustaan lenksuun. Muut pannat on vielä ilman omistajaa. Ja kuten kuvasta näkyy myös minä oon saanu aikaiseksi tilata noita nimilappusia.
Avaimenperiä lasten kuvilla tein mm. isovanhemmille. Toisella puolella on Prinssin kuva ja toisella Prinsessan. Nuo puhjat tilasin Slöjd Detaljerista.  Samasta paikasta tilasin teerasiat jotka Prinssi maalasi kummeilleen. Ne jäi kuvaamatta... =/ 
Pussukoita innostuin myös ompelemaan, näistä kerroinki jo aikaisemmin kun kirjoitin ensimmäisen vetoketjun ja vuorin ompelemisesta. Kaikki pussukat löysi kotinsa. Kolme meni joululahjoiksi ja neljä ostettiin käsistä. =) Yksi puuttuu kuvasta.


Sitte vielä virakkasin jämälangoista, Novita Purosta ja Huopasesta tuollaisen patakintaan, tai oikeastaan se on saunakinnas. Isäntä sai sen synttärilahjaksi. Saunaa kun lämmittää niin saa avata pesän luukun ja kiukaan kannen kinnas kädessä. Ei enää tarvi yrittää tukkia kättä Tölkin päällisen sisään =) Ohje on omasta päästä. Kinnas on huovutettu pyykkikoneessa. Tuo kirja vähä havainnollistaa sitä kuinka paljo se meni kasaan huovutuksessa. 28.12 Lisätty kuva tähtipannasta omistajansa kaulassa ja Prinssin maalaamasta teerasiasta.

torstai 23. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua!

Nyt on joulukiireet takana, aloitettiin isännän kanssa joulun vietto juustoja ja maailman (ainakin meidän maistamista viineistä) parasta punaviiniä nauttien. Punaviinien ystäville vinkki! Mutta pitäkää kiirettä, sitä ei saa enää kauaa.  Päivällä tuotiin kuusi sisälle ja kyllä oli lapsilla ihmettelemistä! Prinssi koristeli kyllä niin ahkerasti. Oli niin keskittynyt ja tarkasti koristeita ripusti. Vaikka kuinka kauan pyöri kuusen ympärillä. Kun alaoksat oli täynnä niin haki isiä joka koristeen välissä nostamaan. =) Prinsessa tutustui kuusen koristeluun maistelemalla koristeita ja kaatelemalla koristelaatikoita pitkin lattiaa. Hauskaa oli koko perheellä ja sehän on pääasia! =)Oikein hyvää ja rauhallista Joulua kaikille!

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Ja ruokahan Suomessa maksaa...


Isäntä tuli pankista ja kaupasta. Kyllä tällä hintaa luulis saavan hyvää kinkkua!
(Klikkaa kuva suuremmaksi)

Meidän Prinssi leipoi kummitätinsä kanssa joulupiparia =) Hauskaa heillä kuullosti olevan vaikka välillä vähän kummitädin piti komentaakkin kun taikinaa meinas mennä vain suuhun. Muotit löysin Halpa Hallista.

torstai 16. joulukuuta 2010

Sitä sun tätä...

Tuossa ennemmin jo mainitsinki niistä myyjäisistä, sinne väänsin syksyn aikana noita myssyjä. Heikosti kävi kauppa, mutta eiköhän ne löydä joskus tarpeeksi pienen pään, jota pääsevät lämmittämän. ;) Malli oma ja lanka Drops Alpaca. Tein tuossa jokin aika sitten taas tapani mukaan oikein heräteostoksen... Tällaisen. Joulukorttia sitte väänsin ja sen avulla on tehty lumihiutale tuon napin alle. Muutenki oon vähä innostunu paperiaskartelusta ja muutaman leimasimen myös olen hankkinut, tuo puu ja tyttö. Puut on tehty sillä embossaus tekniikalla (elämäni ekat kokeilut!). On tämän joulunalus aika ollu ihmeellistä. Aikaisemmin en oo yhtää piitannu paperiaskatrelusta...
Sitten vielä esittelisin teille eilisiä kirpparilöytöjä. Tuon oranssi-keltaisen kankaan oon joskus saanut äidiltäni, se vain jotenki sopii tähän yhteyteen kun lopputulos on tarkoitus olla sama jos täs nyt vielä ehtii ennen joulua ommella... Muut on tosiaan sieltä kirpparilta. Yhteensä hintaa tuli 0,50e! =) Olisko tuosta joku kangas Mrs Marplen mieleen, tosiaan JOS ehtisin vielä ennen joulua ommella? Tiedä vaikka pukin kontista löytyis sitte jotain.


perjantai 10. joulukuuta 2010

Luova tauko

Kummasti on viime päivityksestä aika vierähtänyt lähemmäs joulua. Kaikenlaista on tapahtunut, myyjäisissä käyty myymässä, lapset sairastellu, prinsessa oppinut nusemaan tukea vasten, koiramme pennut syntyny ja saatu jo maailmalle, uusittu kiuas ja kylppärin kaapit ja juhlittu kummitädin synttärit. Kaikenlaista on myös tullu väkerrettyä. Osasta laitan kuvaa kun ehdin ja osasta vasta joulun jälkeen. 


Viimepäivät on ollut oikein epätavallisuuksien päiviä. 


1. Kaivoin eilen ompelukoneen esille ja päätin taas kerran kokeilla josko yhteistyö onnistuisi ja se onnistui!!! Oon kyllä nyt niin tyytyväinen itseeni, ompelin elämäni ensimmäisen vetoketjun ja vuorin! Ei illalla meinannu edes uni tulla silmään ku vain mietin mistä kankaasta seuraavaksi ompelen.


2. Tänään ajattelin aloittaa joulusiivot vessasta, ihan niinku perus siivot. Toki tuota vessaa nyt pitää vielä siivota ennen joulua, mutta ajattelin jos siitä sais inspiraation. Hetken päästä löysin itseni konttimassa pesusienen kans lattian kaakelien saumoja steriilit hanskat kädessä, kun siivushanskoja ei tähän hätään löytyny. Eihän ne kauaa ehjänä pysyny, mutta kai ne nyt vähä suojas... Ei kyllä uskalla käydä ostamas hanskoja ettei siivousinspiraatio mee ohi.


Mitähän huomenna...