Sivut

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Palmikkopöksyt

Jotain valmista käsityösarallakin. Tein Prinsessalle villavaippahousut, ohje omasta päästä ja lankana Novita Puro josta värinä jäätynyt karpalo. Vähän on vielä tapani mukaan pitkät lahkeet, mutta pesussa varmaan hitusen kutistuu. Muuten sopivan kokoiset. Opettelin näitä tehdessä tuon kolmisäikeisen palmikon. Ei ollut vaikeaa.
lauantai 19. kesäkuuta 2010

Kasvihuoneen kuulumisia 19.6.2010

Meidän kasvihuoneessa kasvaa myös kummitädiltäni saatu kesäkurpitsa. Istutin sen väliaikaisesti isoon ruukkuun, mutta taitaa olla siirto edessä, kun alkaa tila käydä ahtaaksi. Kiva yllätys odotti päivällä kun kukka oli auennut! On aika hieno=)

Tässä kasvaa meidän tulettoman paprikan kukkia. Pian saa paljon paprikaa! =)

Näiden lisäksi kasvarissa kasvaa:
    -6kpl kurkkuja kasvusäkeissä
    -2kpl tavallista tomaatia säkissä ja ekan kerran kokeiluna 2kpl tomaattia vesiviljelyssä.
    -1kpl kirsikkatomaattia säkissä ja 1kpl vedessä
    -3kpl amppelitomaattia
    -muutama pensastomaatti mullassa
    -12kpl erilaisia chiliä joista 1kpl mullassa ja muut vedessä
    -mansikoita amppelissa
    -muutamia kukkien taimia odottelemassa ulos istuttamista

Saa nähdä kuinka tämän vuoden kasvattelut onnistuu! 
    

Korttiaskartelua

En yleensä ole näitä korttiaskarteluihmisiä... Mutta siskoni kanssa kuitenkin tehtiin kutsukorttia hänen rippijuhliinsa. Tässä kuva meidän aikaansaannoksesta. Hauska oli yhdessä näperrellä! =)


Uusi oivallus

Eilen illalla syötiin grillattua lihaa ja salaattia. Ruokajuomana oli kuvan viini. Salaatissa oli salaattijuustoa ja yhtäkkiä huomasin että juuston kanssa viinissä maistui ihan selvästi suklaa! =) Vasta kun olin havainnostani kertonut, aloin tutkia pulloa ja sillä luki, että suklaan aromia löytyy! Kolmen ja puolen vuoden viineihin tutustumisen jälkeen ( mitä nyt kaksi raskautta välissä estänyt viinien maistelua) oli hienoa huomata kehitystä! Liekö räkätaudilla osuutta asiaan...

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Häähumua

Oltiin tuossa viikonloppuna kaveripariskunnan häissä (oli muuten todella ikimuistoiset häät!). Prinssi oli räkätaudissa mummolassa ja Prinsessa oli mukana. Odotusaikana kun kuulin näistä häistä, ajattelin virkata mekon tulevalle pikkuiselle. Ajattelin, että jos jätän sen vasta syntymän jälkeen ja tulokas on poika, en mekkoa voi tehdä. Kun sukupuolta ei tiedä, niin mikään ei estä virkkaamasta mekkoa. Nyt on sopiva aika julkaista tämä tekele kun häät ovat takana. Tossut olettekin jo nähneet. Lankana Drops Alpaca ja suuntaa antava ohje löytyy täältä. Pitihän sitä hieman muokkailla...


sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Kääntöessu

Ompelin tällaisen essun lahjaksi ja nyt sen voi julkaista kun on lahja löytänyt perille. Mulla ei nuo ompelutaidot ole kyllä kovin häävit, mutta oon ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ohje ole suuri käsityö lehdessä. Numeroa en nyt justiin muista, mutta voin sen etsiä jos jollakin kiinnostusta on. Ohje oli tosi helppo ja kuvitettu vaihe vaiheelta, joten jopa minä osasin. Selän kiinnitystä hieman muutin. Kankaat löytyi anopin kätköistä. Toinen puoli on yksivärinen tumman sininen. Niin ja tuo mun mallini on reilu 10v liian vanha tuohon essuun...

torstai 10. kesäkuuta 2010

Kurkkuko?


No ei kuitenkaa... Kyllä se chili on. On sielä kasvarissa muutakin ku chiliä, mutta palataan niihin myöhemmin. Kuvassa täysin tuleton paprika.Tässä tämän huoneen tulisin, Habanero bown large kasvattelee ensimmäistä hedelmää.
Niin kuin kuvasta näkyy, alkaa Championilla olla jo satoa muutama hedelmä.
tiistai 8. kesäkuuta 2010

Viimeviikon aikaansaannos


Tällaiset tein viimeviikolla Prinsessalle häitä varten joihin menemme viikonloppuna. Lankana Drops Alpaca ja ohje löytyy täältä. Tämänkin taustalla olevan pinnan mysteeri selvinnee joskus. Se on vähän enemmän vaille kuin nappien verran.

torstai 3. kesäkuuta 2010

Villikset ja tiskirätti

Vihdoin valmiina villapöksyt Loftista. Luulin ostaneeni liukuvärjättyä, mutta ei se sitten sitä ollutkaan. Ensin näytti, että kyllä tulee hirvittävän näköiset. Sen takia ei ollut oikein motivaatiota tehdä, mutta kun työ eteni niin silmä kai tottui. Ohje on Tiuhtis ohjeesta suuntaviivoja otettu, mutta oma sovellus. Mallilta vain puuttuu vaippa tuolta alta. Tätä vauhtia jos pottaharjoittelut etenee niin ei noille kyllä kovin paljoa käyttöä ole...
Taas tiskirättiä... Kaksi tällaista tein tällä viikolla. Toinen lähti uuteen kotiin isomammalle eli "Ammille" niin kuin tuo Prinssi häntä kutsuu. Tämän saa vanhempi siskoni. Lankana Novitan Bambu. Taustalla olevan virkatun pinnan mysteeri selviää joskus kunhan keksin sopivat napit. =)

Isoveljen idea

Prinssi istuu pöydässä iltapuuroa syömässä, isi (mieheni) avustaa syömisessä. Äiti (mä) saa Prinsessan ruokittua, antaa Rela ja Jekovit tipat ja koittaa tuputtaa vielä vähän maitoa, että paha maku menisi suusta pois => Prinsessa oksentaa... paljon. Äiti menee siivoamaan ja miettii ääneen mennessään "mitähän sitä sitten antaisi kun maidot tuli paluupostissa" => syöttötuolista kuuluu "leipää".